Hobby kiezen

Welke hobby past bij jou? Wat is een leuke hobby? Welke hobby kan je thuis doen? Met welke hobby kan je beginnen?

Hobby kiezen

Ik zoek een hobby

Als je op zoekmachines als Google een hobby zoekt, zie je zeker door de bomen het bos niet meer. Je komt al snel lijsten met honderden hobby’s tegen en dat maakt zoeken moeilijk. Het is slim om eerst te ontdekken in welke hoek je je hobby moet zoeken, zodat je gericht kan zoeken.

Lees verder
Hobby kiezen

6 Hobby’s voor managers

Als manager heb je altijd een goed gevulde agenda en komen daar dagelijks onverwachte dingen bij die je aandacht vragen. Managers moeten echt hun best doen om af en toe eens pauze te nemen en aan het eind van de dag op tijd naar huis te gaan. Het werk stopt nooit en om eerlijk te zijn: managers hebben het graag druk. Probeer een manager maar eens tien minuten stil en zonder afleiding op een stoel te laten zitten. Dat lukt niet.

Lees verder
Hobby kiezen

Wat kost een hobby per jaar?

Het is goed om je te realiseren dat een hobby geld kost. Ook als je op een goedkope manier met een hobby begint, kan je in de verleiding komen om steeds betere, nieuwere of mooiere materialen aan te schaffen. Als je beter in iets wordt en meer leert over een activiteit, veranderen je wensen voor kwaliteit ook.

Lees verder
Hobby kiezen

Welke hobby’s zet je op je cv?

Het CV wordt nog altijd gebruikt voor de eerste selectie van kandidaten voor een vacature, je maakt er je eerste indruk mee. Met je CV vertel je niet alleen over je opleiding en werkervaring, maar ook wie je bent en wat je belangrijk vindt. Met het benoemen van je hobby’s maak je je CV compleet, mits je dat op de juiste manier doet.

Lees verder
Creatieve hobby's Hobby kiezen

Ben ik creatief?

Er zijn veel meer manieren om creatief te zijn dan enkel iets maken, zoals een schilderij, een video of een borduurwerk. Je kan ook een creatief idee bedenken of tot een creatieve oplossing komen voor een probleem. Wat wel bij iedere vorm terugkomt, is dat het resultaat altijd iets is, een ding, een gevoel, een gedachte, dat er eerst nog niet was.

Lees verder
Beginnen met een hobby Hobby kiezen

Wat zijn leuke hobby’s voor moeders?

Een goede hobby voor moeders is een activiteit die echt anders is dan de dingen die in het dagelijks leven voorbij komen. Een andere wens is dat de hobby ontspanning geeft en dat er niet veel vrije tijd voor nodig is. Moeders hebben het al druk genoeg. Een voorwaarde is dat de hobby helemaal voor jezelf gedaan wordt, want laten we eerlijk zijn, een middagje knutselen met de kinderen is erg gezellig, maar geeft je weinig ontspanning.

Lees verder