Bouwpakketten

Lego voor volwassenen: Top 3 grootste Lego sets

Grootste Lego sets

Lego is niet voor niets al tientallen jaren wereldwijd populair. Lego sets behouden hun waarde en nieuwe, innovatieve sets blijven komen. Volwassenen (her)ontdekken Lego en merken dat het bouwen van Lego sets echte ontspanning biedt. De grootste Lego sets zijn voor de echte fans de ultieme uitdaging. Lego sets met rond de 10.000 onderdelen of juist sets die letterlijk groots in het interieur staan. De grootste sets hebben ook een groots prijskaartje, bijzonder om voor te sparen of om bij een speciale gelegenheid kado te doen.

Grootste Lego sets: wereldkaart, 11695 onderdelen

Lego 31203 Wereldkaart
11.695 onderdelen, 104 x 65 cm

Elfduizend onderdelen en dan nog een paar honderd, dat is overduidelijk de winnaar van de Lego sets met de meeste onderdelen. Dit wordt ook de grootste Lego set genoemd, al is er een grote groep die het grootste bouwwerk een betere winnaar vindt. Lego Wereldkaart is onderdeel van de Lego Arts serie en bestaat voornamelijk uit ronde ‘eentjes’ waarmee een soort mozaïek gemaakt kan worden. Deze set heeft dan ook weinig technische uitdaging, maar wel een zeer hoog zen-gehalte.

Lego 31203 Wereldkaart heeft een adviesprijs van 250 euro

Grootste Lego sets: Titanic, 9090 onderdelen en 1,35 meter lang

Lego Titanic
9090 onderdelen, 1.35 meter lang

De Lego Titanic set is met 9090 onderdelen en een lengte van 1,35 meter één van de grootste Lego sets ooit. De set weegt 13 kilo en heeft een adviesprijs van 630 euro. Dit is geen set die je zomaar koopt of kado doet en dat maakt de set moeilijk verkrijgbaar. De prijs kan dan ook oplopen tot 1.000 euro.

Het is al met al een uitstekend kado voor mensen die met pensioen gaan. Lego Titanic is op schaal en bestaat uit drie delen. Bij iedere doorsnede is de binnenkant zichtbaar, zodat waarheidsgetrouwe details te zien zijn. Van de machinekamer tot de eetzaal. Bij het bouwen gebruik je verschillende Lego-technieken, het is een ultieme uitdaging voor echte Lego-fans.

Lego 10294 Creator Expert Titanic heeft een adviesprijs van 630 euro, de prijs kan oplopen tot 1.000 euro.

Grootste Lego sets: Colosseum, 9036 onderdelen

Lego Colosseum 10276
9036 onderdelen, 27 x 52 x 59 cm

Het Colosseum in Rome heeft voor bouwers van deze enorme Lego set geen geheimen meer. Het model bestaat uit drie verdiepingen, versierd met Dorische, Ionische en Korinthische zuilen. Dankzij de authentieke details zijn het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen goed zichtbaar. Het bouwwerk is met iets meer dan 1 kilo nog handzaam en neem iets minder ruimte in de de andere grote Lego sets: 59 cm diep, 52 cm breed en 27 cm hoog. Het Colosseum is één van de iconische bouwwerken die Lego-ontwerpers hebben geïnspireerd.

Lego 10276 Creator Expert Colosseum heeft een adviesprijs van 500 euro (exclusieve set, de prijs kan hoger zijn)