Kado idee Creatieve hobby's

7 x kado voor creatief persoon

kado voor creatief persoon

Een orgineel kado voor creatief persoon, dat lijkt makkelijker dan het is. Creatieve personen krijgen vaak tubes verf, lege doeken en blokken klei, want daar zijn ze altijd blij mee, toch? Creatieve mensen maken graag dingen met materialen zoals verf en klei, dat klopt, maar dat is niet waar ze hun creativiteit vandaan halen. Een echt goed kado voor een creatief persoon geeft ze een goed idee en triggert de creativiteit.

Goed kado voor creatief persoon

Een goed kado voor een creatief persoon maakt ze creatief. Het wakker iets aan in het creatieve brein waardoor er nieuwe ideeën ontstaan. Creatieve mensen worden niet creatief van materialen als verf of klei. Materialen zijn het gereedschap dat ze gebruiken om hun creatieve ideeën vorm te geven. Een creatief persoon maak je blij met iets waar ze zelf niet aan denken, iets bijzonders of aparts, iets dat helemaal niks te maken heeft met boetseren, breien of tekenen.

Geef creatieve mensen dus geen tubes verf of pakken klei, als ze daar niet om gevraagd hebben. (Als ze er wel om vragen, dan ben je snel klaar, maar heb je geen orgineel kado en zou je dit nu niet lezen). Geef ze ook geen boeken over hoe te schilderen of boetseren, die belanden 9 van de 10 keer ongelezen in een kast.

Weet je nu helemaal niet meer wat je een creatief persoon kan geven? Geen paniek, ik geef je 7 kado ideeën waarmee je zeker iets kunt. Voor sommige moet je zelf een beetje creatief zijn, maar de meeste kan je morgen al in huis hebben!

1. Sprookjesboek

Kado voor creatief persoon 1: Een sprookjesboek. Hierbij kan je denken aan klassieke sprookjes, maar ook aan korte verhalen en fabels, vaak met dieren in de hoofdrol. Deze verhalen zitten vaak vol inzichten en ‘aha-momenten’. Creatieve mensen maken al snel nieuwe verhalen, beelden en voorstellingen bij deze korte verhalen. Het zet aan tot creativiteit en is ook nog eens heel leuk om te lezen.

Mijn favoriete schrijver van dit soort verhalen is Toon Tellegen, vooral de verhalen van de mier en de eekhoorn. Het dikke boek ‘Misschien wisten zij alles’ ligt standaard in mijn nachtkastje. Ook de verhalen over Winnie de Pooh zijn populair bij volwassenen en zitten vol levenslessen. En laten we Disney niet vergeten, er zijn boekjes met bekende Disneyverhalen met een twist. Want wat als Sleeping Beauty nooit wakker was geworden? Ik deel boeken met je met klassieke en moderne ‘sprookjes’. De linkjes gaan direct naar Bol.com.

misschien wisten zij alles
Sprookjes van grimm
grote panda kleine draak
dit tiny fischer
winnie the pooh
once upon a dream

2. VR bril

De wereld anders bekijken, dat doen creatieve mensen eigenlijk altijd al. Met een VR bril is een compleet nieuwe wereld te ontdekken en zelfs te maken. Een VR bril kan erg prijzig zijn, maar voor beginners zijn ze al voor een paar tientjes te koop. In combinatie met apps sta je midden in een film of speel je een levensechte game.

VR bril

En VR bril die je met een smartphone gebruikt, is makkelijk te gebruiken. Goede apps zijn die van Youtube VR, Discovery VR en Allumette voor VR films. Google Expeditions en Within voor VR reizen over de hele wereld. Erg leuk is ook een ritje in de VR Rollercoaster.

3. Speurtocht

Een creatief persoon kan een creatief (zelf gemaakt) kado vaak wel waarderen. Om te voorkomen dat je er een verplichting bij geeft om je zelfgemaakte kado ergens in huis neer te zetten en te bewaren, is een zelfgemaakte en bedachte beleving een goede oplossing. Geef een speurtocht, die je zelf bijzonder maakt. Misschien heb je als kind wel eens een speurtocht gemaakt met stoepkrijt in de buurt. Als kado maak je iets dat niet kan verregenen, de stoepkrijt kan je thuis laten. Pak je notitieboekje en ga op pad.

Eerst heb je een route nodig, dit mag een voor jou bekende plaats zijn. Het is leuk als jij zelf wat feitjes en persoonlijke verhalen hebt over dingen die je tegenkomt op de route. Om de routebeschrijving in een speurtocht te veranderen, gebruik je die feitjes en verhalen. Noteer in je notitieboekjes dingen als ‘bij mijn favoriete koffiezaakje naar rechts’ en ‘Na de mooiste boom van het park naar links’.

Met je aantekeningen maak je nu een mooie speurtocht. Je kan het uitschrijven, er tekeningetjes bij maken, er plaatjes bij plakken of er een audio tour van maken door het in te spreken. Je kan over dingen die je tegenkomt meer delen of er een klein verhaaltje bij vertellen. Doe wat jij zelf leuk vindt, dan heb je er zelf ook plezier van! De ontvanger zal je moeite, je persoonlijke touch en je creativiteit zeker waarderen. Een kado om niet snel te vergeten.

4. Vintage tijdschriften

Oude tijdschriften staan vol met prachtige prenten, foto’s en verhalen. Alleen al de lettertypes en het ontwerp laat het hart van creatieve mensen sneller kloppen. Een stapeltje vintage tijdschriften, met een mooi lint eromheen gestrikt, is een bijzonder kado en hoeft niet veel te kosten. In kringloopwinkels liggen vaak grote stapels en via Marktplaats kan je ook mooie exemplaren vinden. De ontvanger zal er zeker blij mee zijn en er een extra dosis inspiratie uit halen.

Tijdschriften

5. Kaartjes voor theater of film

Kaartjes voor het theater of een film voelt misschien niet als erg origineel, maar zelfs met een bioscoopbon is een creatief persoon blij. Leuk is het dan wel als je suggesties doet voor films of er een programmaboekje bij geeft. Creatieve mensen halen inspiratie uit verhalen, beelden en geluiden; precies waar films en theaterstukken vol mee zitten. Je geeft dus niet alleen een avondje uit, maar ook verse ideeën en gedachten. Dus als je snel een goed kado voor creatief persoon nodig hebt, dan is een bioscoopbon met een programmaboekje prima.

6. Mystery box met ingrediënten voor…

Een creatief persoon houdt van verrassingen en zit niet graag stil. Een mooi ingepakte doos of mand vol met heerlijke ingrediënten is en kado om van te smullen (of niet)… Natuurlijk kies je ingrediënten die niet helemaal bij elkaar passen en doe je er onbekende en exotische groenten, kruiden etc. bij. Een lekker flesje wijn, sake of alcoholvrije cava maakt het feestelijk.

kado voor creatieve

Misschien kan je dit kado nog het meest vergelijken met een luxe kerstpakket. Het is enorm leuk om zo’n pakket uit te pakken en te bedenken wat je ermee kan doen. Maak van het uitpakken dan ook een feestje. Pak alles mooi in voor een sjiek effect of plak er juist wiebeloogjes op voor een grappig geheel. Doe er ook een kaartje bij waarop je de ontvanger uitdaagt om met de ingrediënten een diner, ontbijtje of bijvoorbeeld borrelhapjes te maken.

Je geeft niet alleen een mooi pakket, je geeft de kans om iets nieuws te leren kennen en te proberen. Dat vinden creatieve personen leuk en daarom zullen ze je kado niet snel vergeten.

7. Een mooi notitieboek

Een mooi notitieboek is altijd een goed kado voor creatieve personen. Een plek om ideeën uit te werken en te bewaren. Een creatief persoon gebruikt een notitieboek niet om to-do lijstjes in op te schrijven of aantekeningen te maken tijdens een belangrijk gesprek. Creatieve personen hebben notitieboeken vol teksten, tekeningen, patronen, plaatjes en blaadjes. Alles dat ze inspireert, kan in een notitieboekje worden bewaard.

Wat is een goed notitieboek?

Als je gaat zoeken naar een notitieboek merk je al snel dat het aanbod enorm is. Er zijn verschillende formaten, papiersoorten, harde of zachte kaften, met of zonder lijntjes/stippen/hokjes. Laat de moed niet zakken en kies voor een A5 of A6 formaat, harde kaft, dikpapier, zonder lijntjes. Nu hoef je alleen de mooiste nog maar te kiezen, doe dat met de ontvanger in je gedachte, dat komt helemaal goed. De notitieboekjes van KOMONI zijn duurzaam en navulbaar. Belangrijker: ze zien er indrukwekkend goed uit.

komoni notitieboek kat
komoni wijze uil
Komoni notitieboek A5 Wolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *