1 minuut: Gratis online hobby test

gratis hobby test

Hobby Test voor volwassenen

Ontdek binnen een minuut welke hobby bij jou past met de gratis online hobby test. Je krijgt direct de uitslag. Begin nu met de eerste vraag:

Wat doe je nu als je vrije tijd hebt en alleen bent? Kies het antwoord dat het beste past.


Waarom een Hobby Test?

Er zijn honderden hobby’s om uit te kiezen en dat maakt het moeilijk om de juiste hobby te vinden. Welke hobby past bij jou? Hoe zorg je dat je niet de verkeerde hobby kiest en straks met spullen zit die je niet gebruikt? Daarom is er een hobbytest. Het helpt je de juiste keuze te maken voor jouw nieuwe hobby. Het is snel en gratis, precies wat je nodig hebt.

Wat weet ik na de Hobby Test?

Als je de hobbytest doet, krijg je direct een antwoord. Je weet dan wat voor soort hobby goed bij je past. Daarbij krijg je voorbeelden van hobby’s, bekende en onbekende hobby’s. Zo kom je zeker aan een nieuwe idee voor een nieuwe hobby. Er zijn maar liefst zeven mogelijke soorten hobby’s die uit de test kunnen komen:

  • Creatieve hobby’s
  • Actieve hobby’s
  • Sportieve hobby’s
  • Puzzel/spel hobby’s
  • Onderzoekende hobby’s
  • Zelf-maak hobby’s
  • Bouwpakket hobby’s

In het resultaat van de hobbytest worden de soorten uitgelegd en vind je voorbeelden van specifieke hobby’s die je kan doen.

Hoe ga ik verder na de Hobby Test?

Als je weet welke soort hobby goed bij je past, kan je je verder verdiepen in hoe je met een nieuwe hobby kan beginnen. Je hoeft niet gelijk dure spullen te kopen om iets nieuws te proberen. In de blogpost ‘Goedkope hobby’s om vandaag nog mee te beginnen’ vind je tips hoe je de kosten laag kan houden. Op de website vind je veel blogposts over hoe je met verschillende hobby’s kan beginnen.

Het resultaat lijkt niet te kloppen, wat nu?

Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik plezier zou hebben in boetseren, had ik je verbaasd aangekeken. Ik had geen idee waar ik nu echt ontspanning in vond. Ik deed vaak wat anderen deden of waarvan ik dacht dat ik het zou moeten doen. Ik wist niet wat ik leuk vond.

Niet weten wat je wil of wie je precies bent is niet vreemd. En je hoeft niet gelijk in therapie om daar achter te komen. Een eerste stap is stoppen met je druk maken over wat anderen misschien over je denken en van je verwachten. Vervolgens is het aan jou om vrijblijvend nieuwe dingen te proberen. De hobbytest helpt je aan een richting, denk er niet te veel over na. Gewoon doen.

Blijf je hangen bij ‘wie ben ik en wat wil ik?’, dan kan wat extra zelfonderzoek geen kwaad. Toevallig is er een boek met precies die titel: Wie ben ik en wat wil ik? van Nienke Wijnants.

Beginnen met je nieuwe hobby

Als je een hobby bent tegengekomen die je aanspreekt, probeer het dan zo snel mogelijk, het liefst vandaag nog. Zo houd je je intentie om aan een hobby te beginnen in beweging en krijg je niet de kans om te twijfelen. Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen.

Een hobby zorgt ervoor dat je minder voldoening, plezier en groei uit je dagelijks leven hoeft te halen. Zo ervaar je op je werk, tijdens je studie of in je gezin minder druk, spanning en stress. Dus maak het jezelf makkelijk, doe de Hobby Test en begin vandaag nog.