Hobby kiezen

8 hobby’s voor mannen

Ik ben zelf niet zo van de verdeling van dingen in mannelijk of vrouwelijk, maar laten we het erop houden dat de hobby’s in deze blogpost vaker door mannen dan door vrouwen worden gedaan. (Hobby’s voor mannen, daar is niks mis mee). Dat wil dus niet zeggen dat er geen vrouwen zijn die deze hobby’s graag doen en dat er zeker ook mannen zijn die er niks aan vinden. Er zijn hobby’s voor iedereen en gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde leuk. Dus man of vrouw, de volgende hobby’s zijn de moeite waard om eens te proberen.

Welke hobby’s zijn populair bij mannen?

Hobby’s die populairder zijn bij mannen zijn technische en actieve hobby’s. Hobby’s waarbij gereedschap komt kijken als houtbewerken maar ook modelbouw worden vaker gedaan door mannen dan door vrouwen. Actieve hobby’s waar risico en kracht komt kijken zijn ook vaker terrein voor mannen. De meest populaire hobby voor mannen is (sport)vissen.

8 hobby’s voor mannen

Vissen

Voor mannen die graag buiten en op zichzelf zijn, is vissen een ideale hobby. Om te gaan vissen heb je niet veel nodig, al kan je helemaal los gaan en verschillende hengels, netten en andere materialen aanschaffen. Als je van een extra uitdaging houdt, kan je een dag zeevissen op een boot boeken. Enne, wel de vissen weer terug in het water laten!

Modelbouw

Veel mannen kunnen uren bezig zijn met het bouwen van (miniatuur) auto’s, vliegtuigen, schepen en complete dorpen inclusief een treinbaan. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar bouwpakket of je eigen creativiteit inzetten en zelf een ontwerp maken. Als je er helemaal voor wil gaan, kan je je aansluiten bij een modelbouwclub.

Houtbewerken

Uren in je schuurtje met je handen en wat eenvoudig gereedschap de mooiste houten objecten maken, het is een wens van veel mannen. Je kan er zelf mee aan de slag gaan of er een cursus voor volgen. Je creaties zijn vaak praktisch te gebruiken en zijn leuke, persoonlijke kado’s.

Klimmen

Klimmen vereist techniek en kracht. Je kan leren klimmen in een klimhal. Klimmen doe je altijd samen, je hebt een iemand nodig om je te helpen met ‘spotten’ voor de veiligheid. Na wat oefening kan je tripjes maken naar rotsachtige gebieden om on de natuur te klimmen.

Mountainbiken

Crossen over bospaden, door de modder en stijl over rotsen, mountainbiken is een populaire sport voor mannen die graag actief zijn, samen met anderen. Er zijn uitdagende routes door heel Nederland te vinden. Mountainbikes kan je op veel plekken huren. Als je de smaak te pakken hebt, kan je een eigen mountainbike aanschaffen. Vergeet de helm niet!

Bierbrouwen

Als je bierliefhebber bent en je niet bang bent voor wat scheikunde, dan is bierbrouwen een hobby om te proberen. Met een compleet starterspakket kan je je eerste brouwsels maken voor minder dan 40 euro. Heb je er plezier in, dan kan je voor je eigen set-up en bierrecepten gaan. Voor je het weet heb je een eigen brouwerij in de garage en organiseer je je eigen bierproeverijen.

Fotografie

Sinds de komst van de smartphone maakt iedereen veel vaker foto’s. Hoewel dit mooie resultaten kan opleveren, is fotografie nog altijd een vak waar je aandacht en een goed oog voor moet hebben. Wil je je creativiteit met een (digitale) technische kant combineren, dan is fotografie een leuke hobby voor je. Volg een (online) cursus en ga aan de slag.

Vechtsport

Een vecht- of verdedigingssport is een hobby waar je kracht, uithoudingsvermogen en balans traint. Je focus ligt helemaal op je lijf en de bewegingen die je doet. Deze inspanning zorgt juist voor mentale ontspanning. Een ideale hobby voor als je veel in je hoofd zit op je werk. Er is keuze genoeg, bijvoorbeeld karate, judo, (kick)boxen, taekwondo, aikido, capoeira of jiu-jitsu.

Eén gedachte over “8 hobby’s voor mannen

Reacties zijn gesloten.