Creatieve hobby's

Schilderen op nummer voor volwassenen

Schilderen op nummer is een hobby voor mensen die graag een mooi schilderij willen maken, maar zelf geen ontwerp willen maken. Schilderen op nummer is erg rustgevend, het is een hobby die makkelijk te leren is, het concept is eenvoudig. Het resultaat is een schilderij waar je trots op kan zijn en aan de muur kan ophangen. Een pakket voor schilderen op nummer is ook een orgineel kado, er is voor iedereen een geschikte afbeelding te vinden en je kan zelfs van een eigen foto een pakket laten samenstellen.

Hoe werkt schilderen op nummer?

Schilderen op nummer doe je op een canvas met voorgedrukte lijnen. De lijnen vormen vlakken die, na inkleuren, een afbeelding worden. In ieder vlak staat een nummer dat ook op een potje verf staat. Je vult het vlak door de juiste kleur verf met een penseel op het doek te schilderen. Pakketten voor schilderen op nummer zijn compleet om je schilderij te maken, inclusief penselen, verf en doek.

De moeilijkheidsgraad is bepaald door het aantal verschillende kleuren die je gebruikt. Zo is schilderen op nummer met 15 kleuren makkelijker dan met 50 kleuren. Het schilderen op een canvas in frame is prettiger dan een los canvas. De meeste pakketten zijn zonder frame, je kan er vaak wel een frame bij bestellen. Mensen die op een los canvas schilderen, plakken het canvas vast op een tafel of een plaat, zodat ze makkelijker kunnen schilderen.

Voor wie is schilderen op nummer geschikt?

Iedereen die een kwast kan vasthouden, kan schilderen op nummer. Er zijn pakketten voor kinderen en volwassenen. Niet iedereen zal ontspannen bij schilderen op nummer, daardoor is het niet voor iedereen een geschikte hobby. Schilderen op nummer is zeer geschikt voor mensen die eigenlijk nooit schilderen of tekenen. Of zelfs niet echt creatief zijn. Het is een perfecte manier om iets compleet anders te doen dan in het dagelijks leven gedaan wordt.

Mensen die zelf al graag tekenen of schilderen, vinden schilderen op nummer meestal niet erg leuk. Het geeft ze weinig uitdaging en ze maken liever een schilderij naar eigen idee. Het kan voor creatieve mensen zelfs frustrerend zijn om persé een bepaalde kleur te gebruiken en binnen de lijntjes te blijven. Echt creatieve mensen maak je dus niet blij met schilderen op nummer.

9 Tips voordat je begint met schilderen op nummer

  1. Kies voor een canvas op frame of plak het doek met tape op een plaat of tafel. Strijk het doek eventueel als er kreukels inzitten.
  2. Begin met de grote vlakken, werk van groot naar klein. Gebruik de dikkere penselen voor grote vlakken en fijne penselen voor de kleine details.
  3. Begin met donkere kleuren, zodat het makkelijker is om de licht accenten goed op het doek te zetten.
  4. Schilder met één kleur tegelijk, zodat je niet per ongeluk de kleuren mengt.
  5. Doe de potjes dicht als je klaar bent met een kleur, zodat de verf niet uitdroogt.
  6. Doop de penselen niet te diep in de verf, je schildert met de punt van het penseel.
  7. Maak je penselen na iedere schildersessie goed schoon, dat kan met water.
  8. Als de verf in de potjes toch uitdroogt, voeg dan een paar druppels water toe en roer tot het weer bruikbaar is.
  9. Doe niet te zuinig met de verf, er wordt ruim voldoende geleverd en je resultaat is beter als de verf goed dekkend is.

Schilderen op nummer: beroemde schilderijen

Treed in de voetsporen van grootmeesters en schilder een meesterwerk van Van Gogh, Vermeer of Banksy. De schilderijen zijn herkenbaar voor veel mensen en vervelen niet snel. De pakketten zijn erg leuke kado’s voor kunst- en museumliefhebbers.

Schilderen op nummer: dieren

Het meest populaire onderwerp bij schilderen op nummer is Dieren. Veel mensen hebben een lievelingsdier en het is motiverend om vlak voor vlak te werken naar een schilderij met het dier. Het resultaat kan met of zonder lijst aan de muur, er kan nog lang van genoten worden. Schilderen op nummer is een orgineel kado-idee voor mensen die bijvoorbeeld alles met leeuwen, katten of olifanten sparen.

Schilderen op nummer: landschappen

Een klassiek onderwerp voor iedere schilder is een landschap. Een schilderij met een mooi landschap is prettig om naar te kijken en geeft rust in een ruimte. Een uitzicht naar bergen, de zee of een tropisch eiland geven ieder een eigen sfeer. Schilderen op nummer met een landschap is een fijn kado voor mensen die graag (dromen over) reizen.

Schilderen op nummer: bloemen en planten

Een boeket verse bloemen fleurt iedere kamer op en groen doet goed. Een schilderij met bloemen of planten past in ieder interieur. Kies voor een meer klassieke stijl of juist abstract en modern. Een schilderpakket op nummer met bloemen en planten is een ideaal kado voor mensen die altijd al veel bloemen of planten in huis hebben.

Eén gedachte over “Schilderen op nummer voor volwassenen

Reacties zijn gesloten.