Bouwpakketten

Lego voor volwassenen: 4 sportwagens

Vroeger bouwde ik complete steden van Lego met mijn broers, de hele kerstvakantie waren we er druk mee. Toen de oude voorraad Lego bij mij thuis terecht kwam en niemand er iets mee deed, heb ik het verkocht. Tijdens mijn zoektocht naar oude Lego-bouwtekeningen, kwam ik ook nieuwere Legosets tegen. Erg leuke sets, Lego voor volwassenen. Lego behoud waarde, dat werd al snel duidelijk en ik hield aan de inmiddels ‘vintage’ Lego een leuk bedrag aan over. Al snel had ik mijn verdiende Lego-geld omgezet in… Lego.

Lego voor volwassenen

Lego voor volwassenen

Er zijn geweldige sets Lego voor volwassenen. Ouderwets leuk om te bouwen en daarna de moeite waard om een plekje in je interieur te geven. Er zijn enorm veel sets, ik heb het nodige uitzoekwerk voor je gedaan en zes series op een rij gezet. Lego is en blijft kostbaar, met een paar tientjes heb je nog niet veel. Het is dan ook prettig om een goede keuze te kunnen maken, want je koopt deze sets niet zomaar. Er is voor iedereen wel een Lego set die past, bijzonder om jezelf of een ander kado te doen.

Lego voor volwassenen kan je verdelen in thema’s, ook wel series genoemd. Als je een set hebt gevonden die bij je past, kan je en volgende set makkelijker vinden door in dezelfde serie te zoeken. Lego is ook populair onder verzamelaars, vooral ongeopende verpakkingen zijn gewild. Ik ga er voor deze blogpost vanuit dat je een Legoset zoekt om zelf te bouwen of kado te doen. Voor het plezier en niet als investering.

Populaire series Lego voor volwassenen zijn: Sportwagens, Architectuur, Botanisch, Starwars, Art en ‘Old Skool’ iconen. Alle Lego sets zijn goed te bouwen voor volwassenen, mits je de bouwtekening volgt, stap voor stap, steen voor steen. In deze blogpost: Lego sportwagens.

Lego sportwagens

Fans van auto’s en snelheid in het algemeen kiezen voor een Lego bouwset van hun favoriete merk raceauto of -motor. De sets zijn uitdagend om te bouwen, er is niet alleen aan de buitenkant gedacht, het interieur en de motor bouw je ook. Met meer dan 1.000 onderdelen ben je niet zomaar klaar. Lamborghini fans hebben het langst bouwplezier met meer dan 3.500 steentjes. Alle sets zijn op basis van technisch Lego. Kies je voor een Ferrari, Lamborghini, MacLaren of een klassieke Porsche?

LEGO Technic Ferrari 488 GTE AF Corse

Lego Ferari 488

De Ferrari 488 van Lego staat onder kenners bekend om de bouwset met de vele stickers en de werkende cilinders en stuur van de auto. Uiteraard ben je niet verplicht om alle stickers te gebruiken, maar het geeft wel een realistisch beeld weer van de hoeveelheid reclame op een racewagen. Het motorblok heeft werkende cilinders en de vier wielen hebben ieder een eigen ophanging en bewegen netjes mee met het stuur. Een goede uitdaging, ook voor mensen met ervaring met technisch Lego.

Lego 42125 heeft 1677 onderdelen en de adviesprijs is 129 euro.

Motoblok Lego Ferrari 488
Lego Ferrari voor volwassenen

LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Lego Lamborghini voor volwassenen

Niet voor niets in de officiële serie ‘Supercars’ van Lego: de Lamborghini Sián FKP 37. Deze Lego bouwset wordt zeer goed gewaardeerd door ervaren bouwers. De Lamborghini heeft veel werkende onderdelen zoals de cilinders, de 8 versnellingen, het stuur en de iconische deuren. De bouwset is inclusief een koffietafelboek met bouwtekeningen en ‘behind the scenes’ foto’s en verhalen. Daarnaast is er exclusieve online content, beschikbaar met de persoonlijke code die je in de bijgeleverde Lego-weekendtas vindt die perfect in de bagageruimte past.

Lego 42115 heeft maar liefst 3696 onderdelen en heeft een adviesprijs van 285 euro.

LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen

Lego racewagen voor volwassenen

Met een werkend besturings- en veringsysteem en bewegende cylinders in de motor is de F1 McLaren racewagen van Lego een hit bij Legobouwende race-fanaten. Deze set kwam in maart 2022 op de markt en is enthousiast ontvangen. De wagen heeft een lengte van 65 centimeter en is een flitsende eyecatcher in je interieur. Een mooi kado voor iedere Formule 1 fan.

Lego 42141 heeft 1432 onderdelen en de adviesprijs is 165 euro.

LEGO Creator Expert Porsche 911 Turbo / Targa

Lego Porsche 911 voor volwassenen

De Lego Porsche is de enige in deze serie die niet van technisch Lego wordt gebouwd. Deze bouwset is onderdeel van de Creator Expert serie en heeft veel bekende en vernieuwende onderdelen. Met deze set heb je 2 opties te bouwen: de Porsche 911 Turbo of de Porsche 911 Targa. De besturing en versnellingsbak werken en de stoelen kunnen comfortabel naar achter. Deze set is ideaal voor iedereen die wel eens droomt over een Porsche 911.

Lego 10295 heeft 1458 onderdelen en kost 135 euro.