Bouwpakketten

Lego Bloemenboeket 10280 maken

Laatst ruimde ik de oude Lego op waarmee ik uren met mijn broers speelde toen we jong waren. Voor ik het wist zat ik met bouwtekeningen (die mijn moeder netjes in een plakboek heeft bewaard) de juiste blokjes te zoeken. Ik moet bekennen, een oud ‘Lego-virus’ laaide op. Met het geld dat ik op Marktplaats verdiende met de verkoop van de oude setjes, kocht ik een paar gloednieuwe sets, waaronder LEGO CREATOR 10280 Bloemenboeket (via Marktplaats voor 30 euro).

Er ging voor mij een vernieuwde Lego-wereld open, er is een enorm assortiment met serieuze bouwsets voor volwassenen. Ik vind het leuk om de bouwsels in de kamer te kunnen zetten en viel voor de Botanics-serie, maar je kan ook kiezen voor gebouwen, voertuigen of iconen van Starwars en zelfs de set van Friends is te bouwen. Een bouwset van een typemachine staat inmiddels op mijn verlanglijstje.

In de verpakking van het Lego Bloemenboeket vond ik genummerde zakjes en een boekje met de bouwbeschrijving. Een regel die bij ieder bouwpakket geldt: blijf bij de stap waar je bent en ga niet stappen vooruit bladeren, dan komt het altijd goed. Ik vind de beschrijving bijzonder duidelijk en het bouwen ging dan ook heel vlot. Moeilijk is het niet.

Het resultaat is tijdens het bouwen bijna direct leuk, binnen een half uur stonden er een paar bloemen in de vaas die ik klaar had gezet. Ik heb het bouwen in drie keer gedaan, maar als je niet kan stoppen, dan kan je in een middag klaar zijn.

Het resultaat is een kleurrijk boeket, ik heb het in een mooi vaasje gezet, zo kan ik er nog heel lang van genieten. Een volgend Lego project, de Paradijsvogelplant, ligt al klaar!

2 gedachten over “Lego Bloemenboeket 10280 maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *