Puzzels en Spellen

Het Grote Bosatlas Puzzelboek

Als ik op vakantie ben dan tuur ik graag naar landkaarten en plattegronden van de omgeving. Zo hoop ik verborgen plekken te ontdekken en krijgt mijn nieuwsgierigheid een boost. Toen ik in de tijdschriftenrekken Het Grote Bosatlas Puzzelboek gepresenteerd zag, was ik dan ook gelijk verkocht. Puzzels oplossen door op kaarten te turen, dat kan alleen maar geweldig zijn.

Het puzzelboek voelt goed aan, het is van goede kwaliteit. Een boek om een mee te doen. Dat is maar goed ook, want je hebt de puzzels niet in een weekje gedaan. Het puzzelboek staat, uiteraard, vol puzzels, maar varieert met korte verhalen over geschiedenis en achtergrond informatie van de kaarten. Dat maakt het extra leuk om er echt even voor te gaan zitten.

De puzzels zijn goed op te lossen, maar ook best moeilijk. Niet alle antwoorden zijn op de kaarten te vinden, een kleine dosis algemene kennis is nodig. Vaak kan je met de informatie voorafgaand aan de puzzel antwoorden vinden. Ik vroeg mijn goede vriend Google af en toe om hulp en gezien de zoekresultaten ben ik niet de enige. Het leukst vind ik het zoeken op de landkaarten, waardoor ik in gedachten een kleine wereldreis maakte.

De makers hebben zich er niet makkelijk vanaf gebracht en een interessant puzzelboek gemaakt waarvan Deel 2 inmiddels ook verkrijgbaar is.